7 september 2020

Fotomontage van de Delftse trekvaart wint fotowedstrijd 'Trekvaarten, toen en nu'

Met een fotobewerking van de trekkade aan de Delflandse trekvaart heeft Edwin Sonneveld de fotowedstrijd 'Trekvaarten, toen en nu' gewonnen. 

Het afgelopen voorjaar heeft de provinciale erfgoedtafel Trekvaarten de fotowedstrijd ‘Trekvaarten, Toen en Nu’ uitgeschreven. De achterliggende vraag bij die wedstrijd luidde: Hoe kunnen we op een originele wijze de trekvaart terugbrengen in het Zuid-Hollandse landschap? Er zijn veel originele en verrassende fotobewerkingen ontvangen.

De erfgoedtafel heeft op 4 september binnen alle inzendingen de 1e en 2e plaats gekozen. De beoordelingscriteria waren: gelijkenis en relatie met de trekvaart en het thema Hollands welvaren, originaliteit en compositie.

De keuze was moeilijk, omdat veel foto's bij elkaar lagen qua waardering. De eerste prijs ging uiteindelijk naar Edwin Sonneveld voor zijn foto 'Trekkade in de Vlietlanden richting Maasland', met daarop een prachtig ingetekende trekschuit. De tweede prijs was voor Marian Groeneweg, voor haar foto van de Aelbrechtskolk in Delfshaven in Rotterdam, waarop verleden en heden mooi met elkaar zijn vermengd. De winnaars zijn hierover bericht. Zij ontvangen spoedig hun prijs.

Trekvaart Haarlem - Leiden De blauwe ader in het landschap
De Vliet De intercity van de republiek
De Schie Stimulans voor handel en personenvervoer
Delflandse trekvaarten Herinneringen in het landschap en de steden