10 maart 2020

Fotowedstrijd: Trekvaarten, toen en nu

Hoe kunnen we de trekvaart terugbrengen in het Zuid-Hollandse landschap? Doe mee aan de fotowedstrijd 'Trekvaarten, toen en nu'. Ga creatief aan de slag: maak een collage of artistieke compositie om de intercity van de Gouden Eeuw zichtbaar te maken in 2020. Deelnemen kan tot uiterlijk 26 augustus.

Het gaat om foto’s van bijzondere plekken waarbij een vergelijking wordt gemaakt met oude foto’s, kaarten, prenten, platen of schilderijen van deze plekken. Zie de afbeelding op deze pagina als voorbeeld.

We ontvangen graag zowel de oude als de nieuwe beelden. Deelnemen kan tot en met 26 augustus. Mail je foto('s) naar amj.van.brecht@pzh.nl onder vermelding van Fotowedstrijd Trekvaart. Let op: grootte minimaal 2 Mb. 

Stuur per persoon maximaal vijf foto’s/fotobewerkingen/collages van een plek aan een van de trekvaarten, met een korte toelichting wat en waar het is. De trekvaarten lopen van Haarlem - Leiden, van Leiden - Delft en Rotterdam en van Delft – Maassluis en Vlaardingen.

Prijs en expositie

Op 4 september, tijdens het eerstvolgende erfgoedtafel-overleg(wat is een erfgoedtafel?), wordt de winnaar bekend. De jury (voorzitter, projectleider en Erfgoedhuis Zuid-Holland) en de erfgoedtafel zullen ter plekke hun favoriet kiezen en volgt de prijsuitreiking.

Belangrijkste criteria zijn: gelijkenissen en relatie met de trekvaart en Hollands welvaren, originaliteit en compositie.

Ten behoeve van de zichtbaarheid en beleefbaarheid van ons merk Hollands welvaren willen we op onze site en via social media de foto’s ook kunnen tonen. Met het meedoen geeft u ons het recht om dit ook te mogen doen.

Bij veel aanmeldingen kan er een expositie worden ingericht, die zou kunnen reizen tussen de verschillende locaties van de erfgoedlijn.

Foto: de Marekerk in Leiden, nu en vroeger

Trekvaart Haarlem - Leiden De blauwe ader in het landschap
De Vliet De intercity van de republiek
De Schie Stimulans voor handel en personenvervoer
Delflandse trekvaarten Herinneringen in het landschap en de steden